Vijesti

PO NALOGU TUŽITELJSTVA BiH, PROVEDENA POLICIJSKA AKCIJA U BORBI PROTIV NEOVLAŠTENOG PROMETA OPOJNIM DROGAMA

20.12.2012. 16:00

Tijekom suđenja u predmetu Ramo Brkić i dr., Tužiteljstvo BiH i Državna agencija za istrage i zaštitu - SIPA su došli do saznanja da su neki od optuženih nastavili da vrše kaznena djela međunarodnog neovlaštenog prometa opojnim drogama.

Operativnim radom na terenu i posebnim istražnim radnjama je ustanovljeno da se na području USK-a, na više lokacija, organizirala proizvodnja opojne droge radi daljnje prodaje u zemlje EU.

U tijeku dosadašnjih aktivnosti uhapšeno je 8 osoba i izvršeni su pretresi na 10 lokacija. Tijekom pretresa na lokalitetu Glavice, mjesto Grahovo, općina Velika Kladuša, pronađena je jedna laboratorija za uzgoj opojne droge marihuana „skunk“.

Dvije osobe sa inicijalima K.S. i Š.S. su lišene slobode u zgradi Suda Bosne i Hercegovine, odnosno po završetku ročišta u predmetu Ramo Brkić i dr., dok su F.A., P.DŽ., P.M., K.A., K.Z. i K.M. uhapšeni na području USK-a.

U tijeku su aktivnosti ispitivanja i operativne obrade osumnjičenih koje pripadnici SIPA-e i Tužiteljstva BiH zajednički vrše u prostorijama SIPA-e, u Banja Luci.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba