Вијести

ПРЕДЛОЖЕН ПРИТВОР ЗА ДВОЈИЦУ ОСУМЊИЧЕНИХ

10.12.2012. 15:30

Тужилац Тужилаштва БиХ упутио је према Суду БиХ приједлог за одређивање притвора за два француска држављанина, осумњичена за кривично дјело неовлаштени промет оружјем и војном опремом те производима двојне употребе из члана 193. Кривичног закона БиХ.

Тужилац Посебног одсјека за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ упутио је према Суду БиХ приједлог за одређивање мјере притвора за осумњичене:

1.   А.Е. рођеног 1988. године, држављанина Француске и Алжира, и

2.   С.Б.Е., рођеног 1989. године, држављанина Француске.

Осумњичени су након лишења слободе предати поступајућем тужиоцу, који их је испитао у својству осумњичених лица, након чега је према Суду БиХ упутио приједлог за одређивање притвора.

Након испитивања осумњичених, поступајући тужилац је према Суду БиХ упутио приједлог за одређивање мјере притвора у трајању од 30 дана из разлога описаних у члану 132. став 1. тачка а) Закона о кривичном поступку БиХ. Одређивање мјере притвора према осумњиченима предложено је због постојања опасности од бјекства, с обзиром да су осумњичени француски држављани, те би бијегом из БиХ постали недоступни правосуђу Босне и Херцеговине.

Они се сумњиче да су дана 04.12.2012. године, преко аеродрома Сарајево допутовали у Босну и Херцеговину, након чега су ступили у контакт са БиХ држављанином и од њега купили 1 аутоматску пушку М-70 и панцирни прслук који су хтјели прокријумчарити у Француску, којом приликом су затечени при извршењу кривичног дјела и лишени слободе од стране Државне агенције за истраге и заштиту- SIPA.

Приједлог за одређивање мјере притвора упућен је Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba