Vijesti

PREDLOŽEN PRITVOR ZA DVOJICU OSUMNJIČENIH

10.12.2012. 15:30

Tužitelj Tužiteljstva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora za dva francuska državljanina, osumnjičena za kazneno djelo neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne uporabe iz članka 193. Kaznenog zakona BiH.

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičene:

1.   A.E. rođenog 1988. godine, državljanina Francuske i Alžira, i

2.   S.B.E., rođenog 1989. godine, državljanina Francuske.

Osumnjičeni su nakon lišenja slobode predati postupajućem tužitelju, koji ih je ispitao u svojstvu osumnjičenih osoba, nakon čega je prema Sudu BiH uputio prijedlog za određivanje pritvora.

Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužitelj je prema Sudu BiH uputio prijedlog za određivanje mjere pritvora u trajanju od 30 dana iz razloga opisanih u članku 132. stavak 1. točka a) Zakona o kaznenom postupku BiH. Određivanje mjere pritvora prema osumnjičenima predloženo je zbog postojanja opasnosti od bjekstva, s obzirom da su osumnjičeni francuski državljani, te bi bijegom iz BiH postali nedostupni pravosuđu Bosne i Hercegovine.

Oni se sumnjiče da su dana 04.12.2012. godine, preko aerodroma Sarajevo doputovali u Bosnu i Hercegovinu, nakon čega su stupili u kontakt sa BiH državljaninom i od njega kupili 1 automatsku pušku M-70 i pancirni prsluk koji su htjeli prokrijumčariti u Francusku, kojom prigodom su zatečeni pri izvršenju kaznenog djela i lišeni slobode od strane Državne agencije za istrage i zaštitu - SIPA.

Prijedlog za određivanje mjere pritvora upućen je Sudu BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba