Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ДВА ЛИЦА ЗБОГ КРИЈУМЧАРЕЊА И ПОМАГАЊА ПОЧИНИОЦУ КРИВИЧНОГ ДЈЕЛА

04.12.2012. 15:09

Тужилац Посебног одсјека за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против: Ј.Б., рођеног 1978. године у Мостару, настањеног у Љубушком, држављанина БиХ и Б.О., рођеног 1973. године у Љубушком, гдје је и настањен, држављанина БиХ.

Оптужница терети Ј.Б. да је дана 09.06.2007. године, на граничном прелазу Горица, приликом вршења редовног увоза, користећи се својством возача у једном правном лицу - предузећу, пренио робу у вриједности од 96.171,50 евра односно 188.015,28 КМ.

Оптужени се терети да је, ради избјегавања мјере царинске контроле, сакрио укупно 683 мобилна апарата, 10 навигационих уређаја и 5 меморијских картица у кабину ТМВ марке “MAN”, те наведену робу пренио преко царинске линије, стога се терети да је учинио кривично дјело кријумчарења из члана 214. став 1. Кривичног закона БиХ.

Оптужени Б.О. се терети да је, након што је Ј.Б. прокријумчарио робу, односно пренио робу преко царинске линије из Р Хрватске у БиХ преко граничног прелаза, пружио помоћ првооптуженом тако што је, помажући му да не буде откривен као починилац кривичног дјела, прикрио предмете, односно робу прибављену кривичним дјелом кријумчарења, па се терети да је учинио кривично дјело помоћ починиоцу послије учињеног кривичног дјела из члана 232. став 2. у вези са ставом 1. Кривичног закона БиХ.

Оптужница је прослијеђена Суду БиХ на потврђивање.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba