Вијести

У ОПШТИНАМА БИХАЋ И ДРВАР У ТОКУ СУ ЕКСХУМАЦИЈЕ ТИЈЕЛА ЖРТАВА ИЗ ПРОТЕКЛОГ РАТА

08.11.2012. 15:03

На локацији Шевина јама у општини Бихаћ и на локацији Шајновац у општини Дрвар, у току су ексхумације под надзором истражилаца Тужилаштва БиХ.

У општини Бихаћ пронађени су скелетни остаци најмање два лица, а у општини Дрвар пронађено је неколико скелетних остатака, за које ће бити накнадно утврђено о којем броју лица је ријеч.

Пронађени посмртни остаци тијела жртава са обје ексхумације биће пребачени у просторије Градског гробља Бања Лука ради обдукције, идентификације и форензичке обраде.

ДНК налаз ових тијела радиће се у лабораторији Међународне комисије за нестала лица (ICMP).

Ексхумацији у Бихаћу присуствују представници Међународне комисије за нестала лица (ICMP), представници Института за нестала лица БиХ, представници Алпинистичког тима Специјалне јединице ФМУП-а, представници МУП-а Унско-санског кантона, љекар судске медицине и истражилац Тужилаштва БиХ, а ексхумацији у Дрвару присуствују представници Института за нестала лица БиХ, представници Полицијске станице Дрвар, љекар судске медицине и истражилац Тужилаштва БиХ.

Овим ексхумацијама руководи истражилац Тужилаштва БиХ, који по инструкцијама тужиоца координише рад полицијских, форензичких и других овлаштених лица која врше процес ексхумације.

Тужилаштво БиХ, заједно са институцијама које су укључене у процес тражења несталих лица у БиХ, наставља активности на процесу ексхумација и тражења несталих у свим крајевима БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba