Вијести

ДВОЈИЦА ОПТУЖЕНИХ СПОРАЗУМНО ПРИЗНАЛИ КРИВИЦУ

19.10.2012. 15:34

Двојица оптужених за кривично дјело неовлаштени промет опојним дрогама споразумно су признали кривицу. За оптужене су предложене казне затвора у распону од двије до четири године.

Оптужени, који су са тужиоцем Тужилаштва БиХ склопили споразум о признању кривице, су:

1.   Ганија Курти, рођен 23.09.1969. године у Никшићу у Републици Црној Гори, настањен у Подгорици у Републици Црној Гори, држављанин Црне Горе, оптужен за кривично дјело неовлаштени промет опојним дрогама из члана 195. став 2. КЗ-а БиХ у вези са ставом 1. КЗ-а БиХ. Тужилац је предложио да Суд БиХ оптуженог Ганију Куртија осуди на казну затвора у трајању од четири (4) године.

2.   Милета Јестровић, рођен 27.11.1964. године у Пљевљима у Републици Црној Гори гдје је и настањен, држављанин Црне Горе, оптужен за кривично дјело неовлаштени промет опојним дрогама из члана 195. став 2. КЗ-а БиХ у вези са ставом 1. КЗ-а БиХ. Тужилац је предложио да Суд БиХ оптуженог Милету Јестровића осуди на казну затвора у трајању од двије (2) године.

Наведени оптужени су потписивањем споразума у потпуности признали извршење кривичних дјела за које их терети оптужница Тужилаштва БиХ од 15.06.2012. године. Они су оптужени да су дана 20.03.2012. године, као припадници организоване групе, на подручју општине Фоча, на мјесту гдје није дозвољен прелазак државне границе, из Црне Горе у Босну и Херцеговину, пренијели опојну дрогу марихуану укупне тежине 10 килограма и 664,5 грама, ради њене даљње неовлаштене међународне продаје.

Предложене казне су у складу са удјелом оптужених у извршењу кривичних дјела.

Потписивањем овог споразума о признању кривице, обојица оптужених су пристали да ће на позив Суда БиХ свједочити пред Судом БиХ.

Овим споразумом, обојица оптужених су потврдили да су упознати са садржајем оптужнице Тужилаштва БиХ од 15.06.2012. године. Они су истовремено потврдили да су изјаву о признању кривице дали добровољно, свјесно и са разумијевањем, те се обавезали да ће надокнадити трошкове кривичног поступка у износу који им, евентуално, одреди Суд БиХ.

Оптужени се овим споразумом одричу права на суђење и улагање жалбе на кривичну санкцију коју им, на основу овог споразума, одреди Суд БиХ.

Споразуми су прослијеђени Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba