Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV SANELE TOPALOVIĆ (1976)

01.10.2012. 15:24

Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv Sanele Topalović, koja se tereti za kazneno djelo nedozvoljen promet trošarinskih proizvoda iz članka 210a. KZ-a BiH.

Tužitelj Odjela III Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv Sanele Topalović, rođene 30.05.1976. godine Zvorniku, nastanjene u Živinicama, državljanke BiH.

Optužena Sanela Topalović se tereti da je dana 05.09.2012. godine u večernjim satima, nakon prethodnog dogovora sa njoj poznatom osobom, u blizini rijeke Drine u općini Bratunac, pokušala staviti u promet ilegalno prevezenu robu – duhan za lulu i duhan za pušenje, radi daljnje preprodaje ove robe na malo, ne posjedujući dokumentaciju o podrijetlu robe niti dokumentaciju o uvozu robe u BiH i odobrenje za bavljenje trgovinom.

Prema navodima optužnice, ovlaštene službene osobe JGP Zvornik su kod optužene u putničkom motornom vozilu pronašle navedene duhanske proizvode, ukupne težine 107 kg.

Optužena Sanela Topalović se tereti da je pokušala staviti u promet proizvode koji nisu obilježeni kontrolnim i poreznim markicama na način propisan poreznim zakonodavstvom BiH, čime je počinila kazneno djelo nedozvoljen promet trošarinskih proizvoda iz članka 210a. stavak 1. u svezi sa člankom 26. Kaznenog zakona BiH.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba