Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА НЕОВЛАШТЕНИ ПРОМЕТ ОПОЈНИМ ДРОГАМА

21.09.2012. 15:12

Тужилац Одсјекa III Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против Пандурица Николе, рођеног 30.01.1990. године у Бијелом Пољу у Републици Црној Гори, настањеног у Требињу, држављанина БиХ.

Како се наводи у оптужници, Пандурица Никола је од непознатог лица у Републици Црној Гори преузео количину од 1.006 грама опојне дроге Cannabis - марихуана, која је конвенцијама и законским одредбама проглашена опојном дрогом и чији промет је забрањен према важећим одредбама Закона о спречавању и сузбијању злоупотребе опојних дрога ("Службени гласник БиХ" бр. 8/06).

Пандурица Никола је поменуту дрогу сакрио у путничком моторном возилу у намјери да је превезе у Босну и Херцеговину, у чему није успио због интервенције овлаштених службеника на Међународном граничном прелазу „Зупци“.

Оптужени Пандурица Никола је неовлаштено покушао преко границе пренијети супстанцу која је прописом проглашена опојном дрогом, те се терети да је учинио кривично дјело неовлаштени промет опојним дрогама из члана 195. став 1. КЗ-а БиХ.

Оптужница је прослијеђена Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba