Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA NEOVLAŠTENI PROMET OPOJNIM DROGAMA

21.09.2012. 15:12

Tužilac Odjela III Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Nikole Pandurice, rođenog 30.01.1990. godine u Bijelom Polju u Republici Crnoj Gori, nastanjenog u Trebinju, državljanina BiH.

Kako se navodi u optužnici, Nikola Pandurica je od nepoznate osobe u Republici Crnoj Gori preuzeo količinu od 1.006 grama opojne droge Cannabis - marihuana, koja je konvencijama i zakonskim odredbama proglašena opojnom drogom i čiji promet je zabranjen prema važećim odredbama Zakona o sprečavanju i suzbijanju zloupotrebe opojnih droga ("Službeni glasnik BiH" br. 8/06).

Nikola Pandurica je pomenutu drogu sakrio u putničkom motornom vozilu u namjeri da je preveze u Bosnu i Hercegovinu, u čemu nije uspio zbog intervencije ovlaštenih službenika na Međunarodnom graničnom prijelazu „Zupci“.

Optuženi Nikola Pandurica je neovlašteno pokušao preko granice prenijeti supstancu koja je propisom proglašena opojnom drogom, te se tereti da je počinio krivično djelo neovlašteni promet opojnim drogama iz člana 195. stav 1. KZ-a BiH.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba