Вијести

ТРОЈИЦА ОПТУЖЕНИХ СПОРАЗУМНО ПРИЗНАЛИ КРИВИЦУ

21.09.2012. 15:08

Тројица оптужених за неовлаштени промет опојним дрогама споразумно су признали кривицу.

За оптужене су предложене казне затвора у трајању од једне (1) године до три (3) године.

Оптужени, који су са тужиоцем Тужилаштва БиХ склопили споразум о признању кривице, су:

  1. Хамдија Мурић, рођен 24.05.1976. године у Косовској Митровици, стално настањен у Рожају у Републици Црној Гори, држављанин Републике Црне Горе, оптужен за кривично дјело неовлаштени промет опојним дрогама из члана 195. став 2., у вези са ставом 1. КЗ БиХ. Тужилац је предложио да Суд БиХ оптуженог Хамдију Мурића осуди на казну затвора у трајању од три (3) године.
  2. Асмир Курпејовић, рођен 21.07.1975. године у Рожају у Републици Црној Гори гдје је и стално настањен, држављанин Републике Црне Горе, оптужен за кривично дјело неовлаштени промет опојним дрогама из члана 195. став 2., у вези са ставом 1. КЗ БиХ. Тужилац је предложио да Суд БиХ оптуженог Асмира Курпејовића осуди на казну затвора у трајању од једне (1) године.
  3. Фердо Шимић, рођен 24.05.1971. године у општини Томиславград гдје је и настањен, држављанин Босне и Херцеговине и Републике Хрватске. Тужилац је предложио да Суд БиХ оптуженог Ферду Шимића осуди на казну затвора у трајању од једне (1) године.

Сви наведени оптужени су потписивањем споразума у потпуности признали извршење кривичних дјела за које их терети оптужница Тужилаштва БиХ од 28.05.2012. године.

Предложене казне су у складу са удјелом оптужених у извршењу кривичних дјела.

Потписивањем овог споразума о признању кривице, сви наведени оптужени су пристали да ће на позив Суда БиХ свједочити пред Судом БиХ.

Овим споразумом сви наведени оптужени су потврдили да су упознати са садржајем оптужнице Тужилаштва БиХ од 28.05.2012. године. Они су истовремено потврдили да су изјаву о признању кривице дали добровољно, свјесно и са разумијевањем, те се обавезали да ће надокнадити трошкове кривичног поступка у износу који им евентуално одреди Суд БиХ.

Сви наведени оптужени се овим споразумом одричу права на суђење и улагање жалбе на кривичну санкцију коју им, на основу овог споразума, одреди Суд БиХ.

Споразуми су прослијеђени Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba