Вијести

СТРУЧНА РАДИОНИЦА ПОСВЕЋЕНА ПОБОЉШАЊУ САРАДЊЕ ИЗМЕЂУ ТУЖИЛАШТАВА, МЕДИЈА И НВО-а, ОДРЖАНА У САРАЈЕВУ

19.09.2012. 14:12

Представници Тужилаштва БиХ, тужиоци и стручни сарадници, учествовали су на стручној радионици, која је у организацији Удружења тужилаца БиХ, а у оквиру пројекта ВСТС-а БиХ, одржана у Сарајеву.

На овој радионици, представници тужилаштава, медија и невладиних организација, разговарали су о модалитетима за побољшање међусобне сарадње у откривању и процесуирању незаконитости у заједници, кажњавању починилаца и отклањању штетних посљедица кривичних дјела.

Централне теме радионице односиле су се на потребне активности за откривање и кривично процесуирање у случајевима појава нарко-дилерских група у локалној заједници, корупције и незаконитости при запошљавању, злостављања и узнемиравања на послу и радном мјесту (мобинг), те корупције у здравственим установама.

На радионици је учествовало око 40 учесника, међу којима су били представници из тужилаштава са свих нивоа у БиХ, представници медија, укључујући медије из Јавног РТВ сервиса БиХ и других ТВ и радио станица, те представници невладиних организација које дјелују у БиХ.

Након рада у радним групама, презентовани су закључци у којима су дефинисане активности које се требају предузети да би откривање и кривично процесуирање наведених појава било ефикасније, како би се починиоци казнили а посљедице отклониле.

Организатор Стручне радионице је Удружење тужилаца БиХ, а радионица је реализована у оквиру пројекта ВСТС-а, уз подршку Владе Швајцарске Конфедерације.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba