Vijesti

TUŽITELJSTVO BiH ZAPRIMILO DRUGOSTUPANJSKU PRESUDU U PREDMETU „RIJAD RUSTEMPAŠIĆ I DR.“

10.09.2012. 15:17

Tužiteljstvo BiH, nakon što je zaprimilo pravomoćnu presudu u predmetu protiv Rijada Rustempašića, ističe da je zadovoljno pravomoćnom presudom u ovom predmetu, te da zajedno s drugim agencijama za provedbu zakona nastavlja rad na procesuiranju predmeta koji se odnose na kaznena djela terorizma.

Pravomoćnom presudom, kojom se potvrđuje prvostupanjska presuda, optuženi Rijad Rustempašić osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od 4 godine i 6 mjeseci, Abdulah Handžić na zatvorsku kaznu od 3 godine i 4 mjeseca i Edis Velić na zatvorsku kaznu od 3 godine i 4 mjeseca zatvora.

Osobe optužene u ovom predmetu teretile su se za pripremu izvršenja terorističkih akata u Bosni i Hercegovini, čija je realizacija spriječena aktivnostima agencija za provedbu zakona i istragom Tužiteljstva BiH.

Ova presuda rezultat je učinkovitog rada i suradnje više agencija za provedbu zakona u BiH.

Tužiteljstvo BiH, zajedno sa policijskim i sigurnosnim agencijama, nastavlja intenzivan rad na predmetima koji se odnose na kaznena djela terorizma, sa ciljem uspostavljanja što sigurnijeg ozračja za život svih građana Bosne i Hercegovine.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba