Вијести

У ОПШТИНИ МАРТИН БРОД У ТОКУ ЈЕ ЕКСХУМАЦИЈА ПОСМРТНИХ ОСТАТАКА ПРОНАЂЕНИХ НАКОН ИЗВОЂЕЊА ГРАЂЕВИНСКИХ РАДОВА НА ЈЕДНОЈ ЛОКАЦИЈИ

07.09.2012. 15:14

На локацији Доњи Рељићи, на подручју општине Мартин Брод у току је ексхумација под надзором Тужилаштва БиХ, а до сада је ексхумиран већи број посмртних остатака за које се, према њиховом стању, претпоставља да нису жртве из протеклог рата, већ да би се могло радити о старијим посмртним остацима.

Посмртни остаци биће превезени у Идентификациони центар у Бањалуци, гдје ће бити урађена детаљна ДНК анализа.

Ексхумацијом руководи истражилац Тужилаштва БиХ, који по инструкцијама тужиоца координише рад полицијских, форензичких и других овлаштених лица које врше процес ексхумације. У процесу ексхумације учествују представници Института за нестала лица БиХ, Оперативне канцеларије Бањалука и Бихаћ, представници Међународне комисије за нестала лица (ICMP), вјештак патолог судско-медицинске струке, као и полицијски службеници МУП-а Унско-санског кантона, који врше увиђај и обезбјеђују локацију.

Тужилаштво БиХ, заједно са институцијама које су укључене у процес тражења несталих лица у БиХ, наставља активности на процесу ексхумација и тражења несталих у свим крајевима БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba