Vijesti

TUŽITELJSTVO BiH I MUP RS PROVELI AKCIJU KODNOG NAZIVA „TITAN“

04.09.2012. 15:17

U okviru akcije lišeno je slobode i privedeno više osoba, te su izvršeni pretresi na više lokacija u Bijeljini i Foči. Osumnjičene osobe će u zakonskom roku biti predate Tužiteljstvu BiH.

Po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, policijski djelatnici MUP-a Republike Srpske, proveli su opsežnu akciju kodnog naziva „Titan“. Djelatnici Tužiteljstva BiH koordinirali su na terenu rad policijskih djelatnika.

Akcija je usmjerena na otkrivanje i kazneno procesuiranje većeg broja osoba, osumnjičenih za kazneno djelo međunarodnog krijumčarenja opojnih droga.

Dio osumnjičenih osoba nalazi se u KPZ ustanovama u BiH i inozemstvu, a veći broj osumnjičenih lišen je slobode u akciji koja je počela rano jutros.

Uporedo sa lišenjima slobode, izvršen je pretres većeg broja objekata, u cilju prikupljanja dokaza u ovom predmetu.

Osobe koje su predmet istrage, osumnjičene su za krijumčarenje većih količina teških opojnih droga, a prilikom istrage u ovom predmetu ostvarena je suradnja sa pravosudnim i policijskim institucijama susjednih država.

Prema prikupljenim dokazima, neki od osumnjičenih bili su među glavnim krijumčarima opojne droge kokain, za područje BiH.

Nakon lišenja slobode postupajući tužitelj će ispitati osumnjičene, te odlučiti o pokretanju prijedloga za određivanje mjera pritvora ili mjera zabrane za osumnjičene.

Tužiteljstvo BiH nastavlja istragu u ovom predmetu u pravcu podizanja optužnice.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba