Vijesti

U OPĆINI BRATUNAC IZVRŠENA EKSHUMACIJA ŽRTVE IZ PROTEKLOG RATA

31.08.2012. 15:00

Na lokaciji Hukino Brdo – Glogova, na području općine Bratunac, završena je ekshumacija pod nadzorom Tužiteljstva BiH, a ekshumirani su kompletni posmrtni ostaci jedne osobe, žrtve ratnog zločina, ubijene 1992. godine.

Nakon pronalaska, posmrtni ostaci transportirani su u Komemorativni centar u Tuzlu radi daljnjeg vještačenja, te utvrđivanja identiteta žrtve ratnog zločina putem DNK analize.

Procesom ekshumacije na terenu koordinirao je istražitelj Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH, a u postupku ekshumacije sudjelovali su predstavnici Instituta za nestale osobe BiH, vještak patolog sudsko-medicinske struke, radnici i mehanizacija Komemorativnog centra Tuzla, kao i policijski djelatnici MUP-a RS-a, koji su osiguravali lokaciju.

Tužilaštvo BiH, zajedno sa ostalim agencijama za provedbu zakona kao i institucijama koje sudjeluju u procesu traženja i identifikacije nestalih osoba, nastavlja rad na procesu traženja i ekshumacije posmrtnih ostataka žrtava ratnih zločina, u svim krajevima Bosne i Hercegovine.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba