Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV ZLATKA MARIJANOVIĆA (1977)

16.08.2012. 15:09

Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv Zlatka Marijanovića, koji se tereti da je počinio kazneno djelo nedozvoljen promet trošarinskih proizvoda iz članka 210a stavak 1. u svezi sa člankom 26. Kaznenog zakona BiH.

Tužitelj Odjela III Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv Zlatka Marijanovića, rođenog 02.02.1977. godine u općini Grude, gdje je i nastanjen, državljanina BiH.

Optuženi Zlatko Marijanović se tereti da je dana 03.07.2012. godine u 02:30 sati, na magistralnom putu M-14 u općini Bihać, upravljajući putničkim motornim vozilom "Ford Fokus", robu opisanu kao ostali duhanski proizvodi - duhan za lulu i duhan za pušenje, u članku 6. Zakona o trošarinama u BiH ("Sl. gl. BiH" br. 49/09), pokušao staviti u promet tako što je u navedenom vozilu prevozio 18 vreća pojedinačne težine 10 do 12 kilograma i 500 kutija - pakiranja, ukupne težine 200 kilograma finalno obrađenog duhana, koji je radi zarade namjeravao dalje preprodati na malo.

Kako se navodi u optužnici, optuženi nije posjedovao nikakvu dokumentaciju za navedenu robu niti je ista bila obilježena trošarinskim poreznim markicama, stoga je u daljoj namjeri spriječen od strane patrole Jedinice policije za kontrolu prometa MUP-a USK.

Optuženi Zlatko Marijanović se tereti da je pokušao staviti u promet proizvode koji nisu obilježeni poreznim markicama na način propisan poreznim zakonodavstvom BiH, čime je počinio kazneno djelo nedozvoljen promet trošarinskih proizvoda iz članka 210a stavak 1. u svezi sa člankom 26. KZ-a BiH.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba