Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ АНТЕ ВАСИЉA (1963) ЗБОГ КРИЈУМЧАРЕЊА ЛИЦА

24.07.2012. 12:32

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против Анте Васиљa, рођеног 13.02.1963. године у Међугорју у општини Читлук гдје је и настањен, држављанина БиХ.

Према наводима оптужнице, оптужени је дана 08.05.2012. године око 18:00 часова на МГП Дољани у општини Чапљина приступио граничној контроли, управљајући својим путничким аутомобилом из правца Републике Хрватске у смјеру Босне и Херцеговине.

Како се даље наводи у оптужници, оптужени Анте Васиљ је у свом аутомобилу испод кожне јакне и испред сувозачевог сједишта сакрио држављанку СР Њемачке, за коју је знао да јој је пар часова раније, истога дана, на другом граничном прелазу, ускраћен улазак у Босну и Херцеговину због расписане потраге од стране Интерпола.

Оптужени Анте Васиљ је поменутој држављанки СР Њемачке обећао да ће је и без путних исправа превести преко државне границе до Међугорја.

На овај начин оптужени је, у намјери прибављања неке користи за другог, друго лице недозвољено превео преко државне границе, чиме је учинио кривично дјело кријумчарење лица из члана 189. став 1. КЗ-а БиХ.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba