Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV ANTE VASILJA (1963) ZBOG KRIJUMČARENJA LJUDI

24.07.2012. 12:32

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Ante Vasilja, rođenog 13.02.1963. godine u Međugorju u opštini Čitluk gdje je i nastanjen, državljanina BiH.

Prema navodima optužnice, optuženi je dana 08.05.2012. godine oko 18:00 sati na MGP Doljani u opštini Čapljina pristupio graničnoj kontroli, upravljajući svojim putničkim automobilom iz pravca Republike Hrvatske u smjeru Bosne i Hercegovine.

Kako se dalje navodi u optužnici, optuženi Ante Vasilj je u svom automobilu ispod kožne jakne i ispred suvozačevog sjedišta sakrio državljanku SR Njemačke, za koju je znao da joj je par sati ranije, istoga dana, na drugom graničnom prelazu uskraćen ulazak u Bosnu i Hercegovinu zbog raspisane potrage od strane Interpola.

Optuženi Ante Vasilj je pomenutoj državljanki SR Njemačke obećao da će je i bez putnih isprava prevesti preko državne granice do Međugorja.

Na ovaj način optuženi je, u namjeri pribavljanja neke koristi za drugog, drugu osobu nedozvoljeno preveo preko državne granice, čime je počinio krivično djelo krijumčarenje ljudi iz člana 189. stav 1. KZ-a BiH.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba