Вијести

У ОПШТИНИ ЗАВИДОВИЋИ ИЗВРШЕНА ЕКСХУМАЦИЈА ТИЈЕЛА ЖРТАВА ИЗ ПРОТЕКЛОГ РАТА

20.07.2012. 15:04

Данас, у пријеподневним часовима, у општини Завидовићи је извршена ексхумација под надзором истражилаца и особља Тужилаштва БиХ.

На локацији Потсјело – Мићине њиве, у општини Завидовићи, пронађени су остаци пет тијела, највјероватније жртава српске националности. Пронађени посмртни остаци биће ради обдукције, идентификације и форензичке обраде пребачени у просектуру Градског гробља у Модричи.

Овој ексхумацији присуствовали су представници Института за нестала лица БиХ, представници Оперативног тима за тражење несталих Владе Републике Српске, представници МУП-а Зеничко – добојског кантона и истражилац Тужилаштва БиХ.

По овлаштењу судског вјештака, овој ексхумацији присуствовао је и тим форензичких антрополога из Међународне комисије за нестала лица (ICMP).

Извршеном ексхумацијом руководио је истражилац Тужилаштва БиХ, који је по инструкцијама тужиоца координисао рад полицијских, форензичких и других овлаштених лица која врше процес ексхумације.

Тужилаштво БиХ, заједно са институцијама које су укључене у процес тражења несталих лица у БиХ, наставља активности на процесу ексхумација и тражења несталих у свим крајевима БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba