Vijesti

OPTUŽENI IVAN KOVIČ (1959) SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVNJU

12.07.2012. 13:07

Optuženi Ivan Kovič sporazumno je priznao krivnju za počinjeno kazneno djelo neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne uporabe iz članka 193. stavak 1. Kaznenog zakona BiH.

Optuženi Ivan Kovič, rođen 02.11.1959. godine u Ljubljani u Republici Sloveniji, nastanjen u općini Kranj, državljanin Republike Slovenije, sporazumno je priznao krivnju za kazneno djelo za koje se tereti, i sa tužiteljem Odjela III Tužiteljstva BiH zaključio sporazum o priznanju krivnje.

Sklapanjem sporazuma o priznanju krivnje, optuženi Kovič je u cijelosti priznao izvršenje kaznenog djela koje mu se stavlja na teret optužnicom Tužiteljstva BiH od 04.07.2012. godine.

Tužiteljstvo BiH je suglasno da Sud BiH, na temelju sporazumnog priznanja, optuženom Ivanu Koviču izrekne uvjetnu osudu kaznu zatvora u trajanju od 2 (dvije) godine, koja se neće izvršiti ukoliko optuženi u razdoblju od 4 (četiri) godine ne počini novo kazneno djelo.

Predložena kazna sukladna je ulozi optuženog u izvršenju kaznenog djela.

Ovim sporazumom optuženi potvrđuje da je upoznat sa sadržajem optužnice Tužiteljstva BiH. On istodobno potvrđuje da izjavu o priznanju krivnje daje dragovoljno, svjesno i sa razumijevanjem, te se obvezuje da će nadoknaditi troškove kaznenog postupka u iznosu koji mu eventualno odredi Sud BiH.

Optuženi se ovim sporazumom odriče prava na suđenje i ulaganje žalbe na kaznenu sankciju koju mu, na temelju ovog sporazuma, odredi Sud BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba