Vijesti

OPTUŽENI IVAN KOVIČ (1959) SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVICU

12.07.2012. 13:07

Optuženi Ivan Kovič  sporazumno je priznao krivicu za počinjeno krivično djelo neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe iz člana 193. stav 1. Krivičnog zakona BiH.

Optuženi Ivan Kovič, rođen 02.11.1959. godine u Ljubljani u Republici Sloveniji, nastanjen u opštini Kranj, državljanin Republike Slovenije, sporazumno je priznao krivicu za krivično djelo za koje se tereti, i sa tužiocem Odjela III Tužilaštva BiH zaključio sporazum o priznanju krivice.

Sklapanjem sporazuma o priznanju krivice, optuženi Kovič je u cijelosti priznao izvršenje krivičnog djela koje mu se stavlja na teret optužnicom Tužilaštva BiH od 04.07.2012. godine.

Tužilaštvo BiH je saglasno da Sud BiH, na osnovu sporazumnog priznanja, optuženom Ivanu Koviču izrekne uslovnu osudu kaznu zatvora u trajanju od 2 (dvije) godine, koja se neće izvršiti ukoliko optuženi u periodu od 4 (četiri) godine ne počini novo krivično djelo.

Predložena kazna u skladu je sa ulogom optuženog u izvršenju krivičnog djela.

Ovim sporazumom optuženi potvrđuje da je upoznat sa sadržajem optužnice Tužilaštva BiH. On istovremeno potvrđuje da izjavu o priznanju krivice daje dobrovoljno, svjesno i sa razumijevanjem, te se obavezuje da će nadoknaditi troškove krivičnog postupka u iznosu koji mu eventualno odredi Sud BiH.

Optuženi se ovim sporazumom odriče prava na suđenje i ulaganje žalbe na krivičnu sankciju koju mu, na osnovu ovog sporazuma, odredi Sud BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba