Vijesti

OPTUŽENI MIROSLAV LAZAREVIĆ SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVNJU

10.07.2012. 13:08

Optuženi Miroslav Lazarević, rođen 01.08.1984. godine u Sarajevu, sporazumno je priznao krivnju, u okviru predmeta protiv više osoba, koje su nakon akcije kodnog naziva „Kamen“, optužene za kaznena djela organiziranog kriminala, u vezi sa krađama velikog broja automobila na području BiH.

Sklapanjem sporazuma o priznanju krivnje, optuženi se obvezao na svjedočenje u predmetu protiv drugih optuženih u ovom i drugim predmetima, na poziv Tužiteljstva BiH ili Suda BiH.

Optuženi je u cijelosti priznao krivnju za kazneno djelo organiziranog kriminala, a u svezi sa kaznenim djelima prikrivanja, teške krađe i podstrekavanja.

Tužiteljstvo BiH je suglasno da Sud BiH, na temelju sporazumnog priznanja, optuženom Lazarević Miroslavu izrekne kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i šest mjeseci, koja se neće izvršiti ukoliko optuženi u razdoblju od 3 godine ne počini novo kazneno djelo.

Predložena kazna sukladna je ulozi optuženog u izvršenju kaznenih djela.

Sklapanjem sporazuma o priznanju krivnje, optuženi se odriče prava na suđenje, kao i prava na žalbu na presudu koju mu, na temelju sporazuma, izrekne Sud BiH.

Sklapanje ovog sporazuma pomoći će dalje procesuiranje velikog broja osoba optuženih za kaznena djela organiziranog kriminala, a u svezi sa krađama velikog broja putničkih motornih vozila, koja su otuđena u više gradova u BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba