Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ИВАНА КОВИЧА ЗБОГ НЕОВЛАШТЕНОГ ПРОМЕТА ОРУЖЈЕМ И ВОЈНОМ ОПРЕМОМ

10.07.2012. 13:03

Тужилац Одсјека III Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против Ивана Ковича, рођеног 02.11.1959. године у Љубљани у Републици Словенији, настањеног у општини Крањ, држављанина Републике Словеније, налази се у притвору.

Оптужени се терети да је учинио кривично дјело-неовлаштени промет оружјем и војном опремом те производима двојне употребе из члана 193. став 1. Кривичног закона БиХ. 

Према наводима оптужнице, оптужени Иван Кович се терети да је, дана 26.06.2012. године у 15:30 часова на граничном прелазу Градишка, превозио оружје без дозволе прописане законским одредбама у БиХ.

Наиме, овлаштена службена лица Граничне полиције БиХ, приликом прегледа и претреса путничког моторног возила, пронашла су скривену, на задњем сједишту, једну аутоматску пушку марке „ЦЗ“, калибра 7,62 мм, М-70 АБ2, један оквир за муницију и један тромблонски наставак за аутоматску пушку.

Према наводима оптужнице, оптужени је наведено оружје и муницију купио за 450 евра од њему познатог лица у Босни и Херцеговини, те је намјеравао да га изнесе из Босне и Херцеговине у Републику Словенију.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba