Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ МИЛОМИРА ПАШАЛИЋА (1969)

06.07.2012. 13:29

Тужилац Одсјека III Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против Миломира Пашалића, рођеног 23.08.1969. године у Добоју, гдје је и настањен, држављанина БиХ, који се терети да је учинио кривично дјело примање дара и других облика користи из члана 217. став 1. Кривичног закона БиХ.

Оптужени се терети да је, дана 02.05.2012. године око 07:00 часова на МГП Шамац, у својству овлаштеног службеног лица, вршећи послове надзора и контроле преласка државне границе на улазу у Босну и Херцеговину, у циљу стицања финансијске користи, захтијевао и примио дар за себе да у оквиру свог овлаштења изврши службену радњу коју не би смио извршити.

У оптужници се наводи да је оптужени наведеног дана омогућио незаконит прелазак државне границе породици са Косова која није испуњавала услове за законит прелазак државне границе, те од исте захтијевао и примио новчани дар у износу од 100,00 евра да у оквиру свог овлаштења изврши службену радњу коју не би смио извршити, па је наведеној породици са неважећим путним исправама Косова, без важећих виза за улазак, боравак или транзит кроз Босну и Херцеговину, омогућио незаконит прелазак државне границе, што је у супротности са важећим законским прописима.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba