Vijesti

DVOJICA OPTUŽENIH SPORAZUMNO PRIZNALI KRIVICU

05.07.2012. 15:27

Dvojica optuženih za neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe sporazumno su priznali krivicu.

Za obojicu optuženih predložene su kazne zatvora u trajanju od jedne godine.

Optuženi koji su sa tužiocem Tužilaštva BiH sklopili sporazum o priznanju krivice su:

1. Abed Elouazghani, rođen 13.01.1983. godine u Alžiru, nastanjen u Lyonu u Francuskoj, državljanin Republike Francuske, nalazi se u pritvoru od 11.03.2012. godine, optužen za krivično djelo neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe iz člana 193. stav 1. KZ-a BiH.

2. Andrea Nebie Arsene, rođen 22.04.1984. godine u Lyonu a nastanjen u Meyzieu u Francuskoj, državljanin Republike Francuske, nalazi se u pritvoru od 11.03.2012. godine, optužen za krivično djelo neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe iz člana 193. stav 1. KZ-a BiH.

Navedeni optuženi su potpisivanjem sporazuma u potpunosti priznali izvršenje krivičnih djela za koje ih tereti optužnica Tužilaštva BiH od 05.03.2012. godine.

Predložene kazne u skladu su sa udjelom optuženih u izvršenju krivičnih djela.

Potpisivanjem ovog sporazuma o priznanju krivice, navedeni optuženi su pristali da će na poziv Suda BiH svjedočiti pred Sudom BiH.

Ovim sporazumom svi navedeni optuženi su potvrdili da su upoznati sa sadržajem optužnice Tužilaštva BiH od 05.03.2012. godine. Oni su istovremeno potvrdili da su izjavu o priznanju krivice dali dobrovoljno, svjesno i sa razumijevanjem, te se obavezali da će nadoknaditi troškove krivičnog postupka u iznosu koji im eventualno odredi Sud BiH.

Obojica optuženih se ovim sporazumom odriču prava na suđenje i ulaganje žalbe na krivičnu sankciju koju im, na osnovu ovog sporazuma, odredi Sud BiH.

Sporazumi su proslijeđeni Sudu BiH.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba