Вијести

У САРАЈЕВУ ОДРЖАН САСТАНАК КООРДИНАЦИЈЕ ДИРЕКТОРА ПОЛИЦИЈСКИХ АГЕНЦИЈА У БиХ, ГЛАВНОГ ТУЖИОЦА И СЕКРЕТАРА МИНИСТАРСТВА БЕЗБЈЕДНОСТИ БиХ

26.06.2012. 14:50

У организацији Полицијске мисије Европске уније (EUPM) у БиХ, одржан је састанак координације директора полицијских агенција и главног тужиоца у БиХ. Током овог састанка, а с обзиром на окончање мандата Мисије EUPM-а у БиХ, учесници координације упутили су изразе захвалности Мисији EUPM-а за све напоре и активности које је Мисија провела у протеклих 9 година с циљем помоћи полицијским структурама у постдејтонској Босни и Херцеговини.

У САРАЈЕВУ ОДРЖАН САСТАНАК КООРДИНАЦИЈЕ ДИРЕКТОРА ПОЛИЦИЈСКИХ АГЕНЦИЈА У БиХ, ГЛАВНОГ ТУЖИОЦА И СЕКРЕТАРА МИНИСТАРСТВА БЕЗБЈЕДНОСТИ БиХ

Мисија EUPM-а засигурно је остварила значајне резултате у полицијској реформи и јачању полицијских капацитета у Босни и Херцеговини, како би се борба против свих облика криминала учинила ефикаснијом, сарадња између полицијских агенција које дјелују у БиХ побољшала, те провеле многе активности са циљем побољшања безбједносне ситуације и животног окружења свих грађана Босне и Херцеговине, заједнички је закључак учесника састанка координације.

Учесницима састанка обратио се Њ. Е. Peter Sorensen, шеф Делегације Европске уније и специјални представник ЕУ, који је говорио о будућим активностима у сектору за провођење закона, укључујући IPA пројекат за провођење закона и Одсјек за провођење закона у Канцеларији специјалног представника ЕУ.

Комесар EUPM-а, Stefan Feller, у поздравном говору обратио се учесницима састанка координације директора полиције и главног тужиоца, те истакао да вјерује да ће Босна и Херцеговина у наредном периоду наставити активности на јачању сарадње између полицијских агенција, у процесу приближавања Босне и Херцеговине европским интеграцијама.

Учесницима састанка координације, током јучерашњег и данашњег дана, придружили су се и дали подршку у раду, Њ. Е. Patrick Moon, амбасадор САД-а у БиХ, Њ. Е. Jonathan Moore, замјеник амбасадора САД-а у БиХ, Њ. Е. Peter Sorensen, шеф Делегације Европске уније и специјални представник ЕУ у БиХ.

На редовним састанцима координације директора полицијских агенција и главног тужиоца учествују:

- в.д. главног тужиоца Тужилаштва БиХ,

- директор Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ,

- директор Државне агенције за истраге и заштиту-SIPA,

- директор Граничне полиције БиХ,

- директор Службе за послове са странцима БиХ,

- секретар Министарства безбједности БиХ,

- директор Федералне управе полиције МУП-а ФБиХ,

- директор Полиције МУП-а РС,

- шеф Полиције Брчко дистрикта БиХ,

- представник полицијских комесара кантоналних МУП-ова у Ф БиХ,

- шеф Мисије EUPM-а или званичници EUPM-а,

- представници Амбасаде САД-а у БиХ и представници пројекта ICITAP.

Састанцима координације директора полиције и главног тужиоца се, по потреби, у раду прикључују и представници осталих полицијских, безбједносних и правосудних агенција у БиХ.

Организацију састанака, по систему ротације, преузимају директори и челни званичници институција укључених у координацију.

Домаћин састанка у Сарајеву била је Мисија EUPM-a у БиХ.

MsoNormal

 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba