Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ФАИМА МИРВИЋА (1975) И АИДЕ МИРВИЋ (1970)

26.06.2012. 12:37

Тужилац Одсјека III Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против два лица због недозвољеног кориштења ауторских права. Подигнута је оптужница против:

- Фаима Мирвића, рођеног 02.06.1975. године у Сарајеву гдје је и настањен, држављанина БиХ, и
- Аиде Мирвић, рођене 01.12.1970. године у Модричи, настањене у Сарајеву, држављанке БиХ.

Оптужница терети Фаима Мирвића да је у породичној кући и у продавници у Сарајеву, ради стављања у промет без одобрења аутора или другог носиоца ауторског права, држао пиратска издања носача слике и звука, супротно важећим законским одредбама о ауторском праву и сродним правима у БиХ.

Оптужница терети Аиду Мирвић да је у својој самосталној трговачкој радњи у Сарајеву, ради стављања у промет без одобрења аутора или другог носиоца ауторског права, држала пиратска издања носача слике и звука, супротно важећим законским одредбама о ауторском праву и сродним правима у БиХ.

Како се наводи у оптужници, дана 23.04.2009. године, претресом породичне куће и пословног објекта Фаима Мирвића, пронађено је 12.861 пиратских издања носача слике и звука, а дана 24.04.2009. године, претресом самосталне трговачке радње Аиде Мирвић, пронађено је 1.800 пиратских издања носача слике и звука.

Сви наведени пронађени предмети су привремено одузети од стране овлаштених службеника Државне агенције за истраге и заштиту – SIPА, Регионална канцеларија Сарајево.

Оптужени Фаим Мирвић и Аида Мирвић се терете да су ставили у промет ауторска дјела умножена без одобрења аутора, другог носиоца ауторског права, односно лица које је овлаштено дати одобрење, а одобрење је потребно према закону БиХ, чиме су учиниили кривично дјело недозвољено кориштење ауторских права из члана 243. став 1. КЗ-а БиХ.

Оптужница је прослијеђена Суду БиХ на потврђивање.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba