Vijesti

PREDLOŽEN PRITVOR ZA DVIJE OSOBE OSUMNJIČENE ZA KAZNENO DJELO TRGOVINA LJUDIMA

25.06.2012. 15:37

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH uputio je prijedlog za određivanje pritvora za osumnjičene:

1.   S.D. nastanjenog u Brčko distriktu, državljanina BiH i R Hrvatske, i

2.   M.G. nastanjenog u Sremskoj Mitrovici, ranije osuđivanog, državljanina R Srbije.

Tužitelj je predložio određivanje mjere pritvora iz razloga opisanih u članku 132. stavak 1. točke a), b) i c) ZKP-a BiH.

Između ostalog, mjera pritvora predložena je iz razloga što postoji opasnost od bjekstva osumnjičenih, naročito zbog činjenice da, ukoliko bi se isti našli na slobodi, mogli bi napustiti područje Bosne i Hercegovine, te bi na taj način postali nedostupni tijelima gonjenja.

Također, pritvor je predložen i zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke.

Navedene osobe su pod istragom Tužiteljstva BiH i osumnjičene su za kazneno djelo trgovine ljudima iz članka 186. stavak 2. u svezi sa stavkom 1. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.

Osumnjičeni su lišeni slobode dana 21.06.2012. godine od strane ovlaštenih policijskih djelatnika, te predati Tužiteljstvu BiH, a nakon što su ispitani, postupajući tužitelj uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba