Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ АРМИНА ХРАПОВИЋА (1982)

22.06.2012. 13:01

Тужилац Одсјека III Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против Армина Храповића, рођеног 02.06.1982. године у Сарајеву гдје је и настањен, држављанина БиХ, који се терети да је учинио кривично дјело недозвољено кориштење ауторских права из члана 243. став 1. КЗ-а БиХ.

Оптужница терети Армина Храповића да је почетком 2012. године, до извршеног претреса дана 26.04.2012. године, у једном пословном објекту у Сарајеву, без одобрења аутора и другог носиоца ауторског права, стављао у промет ауторска дјела различитих садржаја и аутора, филмове, музичка издања, серијске филмове, цртане филмове и игрице за PC похрањене на DVD медију, а за које је знао да се ради о нелегално умноженим копијама, све супротно важећим законским одредбама о ауторским и сродним правима у БиХ.

Како се наводи у оптужници, дана 26.04.2012. године, претресом пословног објекта, пронађено је 1200 комада нелегално умножених DVD-ова, који су привремено су одузети од стране овлаштених службеника Државне агенције за истраге и заштиту – SIPA, Регионална канцеларија Сарајево.

Оптужени Армин Храповић се терети да је ставио у промет ауторска дјела умножена без одобрења аутора, другог носиоца ауторског права, односно лица које је овлаштено дати одобрење, а одобрење је потребно према закону БиХ, чиме је учинио кривично дјело недозвољено кориштење ауторских права из члана 243. став 1. КЗ-а БиХ.

Оптужница је прослијеђена Суду БиХ на потврђивање.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba