Вијести

ЛИШЕНА СЛОБОДЕ ДВА ЛИЦА ОСУМЊИЧЕНА ЗА КРИВИЧНО ДЈЕЛО ГЕНОЦИД

22.06.2012. 12:48

По налогу тужиоца из Посебног одсјека за ратне злочине Тужилаштва БиХ, полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (SIPA), на подручју Зворника лишили су слободе осумњичене:
- Остоју Станишића, рођеног 02.12.1951. године у Фојници, и
- Марка Милошевића, рођеног 30.03.1964. године у Лупоглаву, општина Кладањ.

Упоредо са наведеним лишењима, под надзором Тужилаштва БиХ врши се претрес просторија на четири локације, двије у селу Петковци и двије у граду Зворнику.

Наведени осумњичени су под истрагом Тужилаштва БиХ и осумњичени су да су: Остоја Станишић, као некадашњи командант 6. батаљона Зворничке бригаде ВРС, и Марко Милошевић, као некадашњи замјеник команданта 6. батаљона Зворничке бригаде ВРС, учинили кривично дјело геноцид из члана 171. КЗ БиХ.

Они су осумњичени за ратни злочин учињен на локалитету бране у Петковцима у мјесту Ђулићи, општина Зворник, гдје је у мјесецу јулу 1995. године, стријељано око 1000 бошњачких мушкараца и дјечака из Сребренице.

Ови осумњичени ће у законском року бити предати поступајућем тужиоцу, који ће их испитати и након тога одлучити о покретању приједлога за одређивање мјере притвора.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba