Vijesti

PREDLOŽEN PRITVOR ZA TRI OSOBE OSUMNJIČENE ZA UDRUŽIVANJE RADI ČINJENJA KAZNENIH DJELA I KRIVOTVORENJE NOVCA

18.06.2012. 15:41

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH uputio je prijedlog za određivanje pritvora za osumnjičene:

1.    K.M., rođenog 18.05.1989. godine u Banja Luci, nastanjenog u Bjelovaru, državljanina R Hrvatske,

2.    A.P., rođenu 18.08.1991. godine u Fojnici, nastanjenu u Sesvetama, državljanku R Hrvatske, i

3.    M.F., rođenog 04.11.1972. godine u Bietigheimu, SR Njemačka, nastanjenog u Sesvetama, državljanina BiH i R Hrvatske.

Tužitelj je predložio određivanje mjere pritvora u trajanju od 30 dana, iz razloga opisanih u članku 132. točke a) i b) ZKP-a BiH.

Između ostalog, mjera pritvora predložena je iz razloga što postoji opasnost od bjekstva osumnjičenih, naročito zbog činjenice da sve troje imaju državljanstvo R Hrvatske, te bi odlaskom sa teritorija BiH postali nedostupni pravosuđu Bosne i Hercegovine.

Također, pritvor je predložen i zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti utjecaj na svjedoke ili suučesnike.

Navedene osobe pod istragom su Tužiteljstva BiH i osumnjičene su za kazneno djelo udruživanje radi počinjenja kaznenih djela iz članka 249., a u svezi sa kaznenim djelom krivotvorenja novca iz članka 205. KZ-a BiH.

Također su osumnjičeni da su se određeno vremensko razdoblje, na području Bosne i Hercegovine, bavili stavljanjem u promet krivotvorenih novčanica valute euro.

Osumnjičeni su lišeni slobode od strane ovlaštenih policijskih djelatnika MUP-a Tuzlanskog kantona, te predati Tužiteljstvu BiH, a nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužitelj uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba