Вијести

ПРЕДЛОЖЕНЕ МЈЕРЕ ЗАБРАНЕ ЗА 12 ЛИЦА

29.05.2012. 14:58

Тужилаштво БиХ упутило је према Суду БиХ приједлог за изрицање мјера забране за 12 лица, који се односи на забрану напуштања боравишта, забрану састајања са другим осумњиченима, као и обавезно периодично јављање надлежној полицијској станици.

Тужилац Посебног одсјека за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ упутио је према Суду БиХ приједлог за одређивање мјера забране према 12 лица, настањених у Грудама, Широком Бријегу, Бијељини, Посушју, Љубињу и Бугојну.

Ова лица су под истрагом Тужилаштва БиХ и осумњичена су за кривична дјела недопуштен промет акцизних производа из члана 210а. и недопуштена трговина из члана 212. КЗ-а БиХ.

Наведена лица лишена су слободе у јучерашњој акцији која је изведена по налогу Тужилаштва БиХ у више градова диљем Босне и Херцеговине. Током акције извршени су и претреси објеката на више локација, те су пронађени предмети извршења кривичног дјела, који су привремено одузети.

С обзиром да Тужилаштво БиХ води обимну истрагу у оквиру које ће бити потребно провести додатне истражне активности, према Суду БиХ је упућен приједлог за одређивање мјера забране за 12 осумњичених лица, у складу са чланом 126. ЗКП-а БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba