Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ДВА ЛИЦА ЗБОГ ФАЛСИФИКОВАЊА НОВЦА

15.05.2012. 08:53

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против два лица која се терете да су починила кривично дјело кривотворење новца из члана 205. став 1. у вези са чланом 29. Кривичног закона БиХ.

Тужилац Одсјека III Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против:

1.    Дениса Алагића, рођеног 09.01.1984. године у Бања Луци, настањеног у Санском Мосту, раније осуђиваног, држављанина БиХ, и

2.   Алдина Зеца, званог "Зец", рођеног 10.10.1982. године у Бања Луци, настањеног у Санском Мосту, држављанина БиХ.

Оптужени се терете да су дана 26.12.2011. године, након што је оптужени Алагић, на њему познат начин, набавио 2 (двије) фалсификоване новчанице у апоену од по 50,00 КМ, те заједно са другооптуженим Зецом путничким моторним возилом дошао из Санског Моста у Мркоњић Град, једну од поменутих новчаница ставили у оптицај као праву, тако што су заједно изабрали робу у једној књижари, а Денис Алагић платио једном од кривотворених новчаница.

Како се наводи у оптужници, истог дана је оптужени Алдин Зец другу фалсификовану новчаницу у апоену од 50,00 КМ, за коју је знао да је фалсификована, покушао ставити у оптицај као праву, плаћајући робу у месници, у чему није успио јер је месар примијетио да је новчаница фалсификована, те је исту вратио оптуженом. Оптужени је ту фалсификовану новчаницу поцијепао и бацио како не би био откривен у извршењу овог кривичног дјела. За то вријеме, оптужени Денис Алагић га је чекао у ауту у непосредној близини меснице.

Оптужница је прослијеђена Суду БиХ на потврђивање.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba