Вијести

У ОПШТИНИ БАЊА ЛУКА ИЗВРШЕНА ЕКСХУМАЦИЈА ТИЈЕЛА ЖРТАВА УБИЈЕНИХ У ПРОТЕКЛОМ РАТУ

10.04.2012. 14:14

У општини Бања Лука извршена је ексхумација под надзором Тужилаштва БиХ. На локалитету мјеста Агино Село, заселак Поповићи, општина Бања Лука, извршена је ексхумација, приликом које су пронађени комплетни посмртни остаци једног тијела. Претпоставља се да се ради о мушком лицу млађе животне доби.

Пронађени посмртни остаци с ове локације пребачени су у Градско гробље Бања Лука, гдје ће бити извршена обдукција и узет ДНК налаз ради идентификације.

Извршеном ексхумацијом руководио је истражилац Тужилаштва БиХ, који је по инструкцијама тужиоца координисао рад полицијских, форензичких и других овлаштених лица којa врше процес ексхумације. Овој ексхумацији присуствовали су представници Института за нестала лица БиХ, љекар судске медицине, радници и механизација ЈКП-а Бања Лука, као и полицијски службеници ПУ Бања Лука, који су вршили увиђај и обезбјеђивали локацију.

Тужилаштво БиХ, заједно са институцијама које су укључене у процес тражења несталих лица у БиХ, наставља активности на процесу ексхумација и тражења несталих у свим крајевима БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba