Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV JOVE MADŽGALJA (1959)

10.04.2012. 14:12

Tužilac Odjela III Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Jove Madžgalja, rođenog 07. 07. 1959. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, državljanina BiH, koji se tereti da je počinio krivično djelo nedozvoljeno korištenje autorskih prava iz člana 243. stav 1. Krivičnog zakona BiH.

Optužnica tereti Jovu Madžgalja da je u neutvrđenom vremenskom periodu, u prostorijama svojih poslovnih objekata u knjižarama-fotokopirnicama „MB“ d.o.o. u Palama, bez odobrenja autora i drugog nosioca autorskog prava, koristeći odgovarajuću kompjutersku i drugu opremu, fotokopirao, umnožavao, držao i nedozvoljeno stavljao u promet piratska izdanja školskih i univerzitetskih udžbenika, knjiga i drugih autorskih djela, protivno Zakonu o autorskom i srodnim pravima (“Službeni glasnik BiH” br. 63/10).

Kako se navodi u optužnici, prilikom pretresa navedenih poslovnih objekata, dana 30. 11. 2011. godine, pronađeni su i oduzeti: jedna centralna kompjuterska jedinica, udžbenici i knjige – autorska djela različitih autora.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba