Вијести

ПРЕДЛОЖЕН ПРИТВОР ЗА ДВА ЛИЦА

15.03.2012. 15:43

Тужилац Тужилаштва БиХ упутио је према Суду БиХ приједлог за одређивање притвора за два лица, осумњичена за кривично дјело неовлаштени промет опојним дрогама из члана 195. КЗ-a БиХ.
Тужилац Одсјека III Тужилаштва БиХ упутио је према Суду БиХ приједлог за одређивање притвора за осумњичене:  С.Д. и  Г.Ж.

Наведена лица осумњичена су за кривично дјело неовлаштени промет опојним дрогама, а лишенa су слободе од стране полицијских службеника Граничне полиције БиХ, МГП Делеуша.

Осумњичени су под истрагом Тужилаштва БиХ да су, дана 13.03.2012. године у 06:15 часова, у ПМВ марке „renault“, у скривеним мјестима у аутомобилу, покушали увести у Босну и Херцеговину око 12,6 килограма опојне дроге марихуана, при чему су откривени и лишени слободе од стране полицијских службеника Граничне полиције БиХ.

Тужилац Тужилаштва БиХ упутио је Суду БиХ приједлог за одређивање притвора за наведене осумњичене из разлога описаних у члану 132. став 1. тачка а) ЗКП-a БиХ, односно због постојања опасности од бјекства осумњичених, с обзиром да оба осумњичена посједују држављанство Републике Црне Горе, те би бијегом из БиХ постали недоступни правосуђу Босне и Херцеговине.

Приједлог за одређивање притвора је прослијеђен Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba