Vijesti

PREDLOŽEN PRITVOR ZA DVIJE OSOBE IZ FRANCUSKE KOJE SU OSUMNJIČENE ZA NEOVLAŠTENI PROMET ORUŽJEM I VOJNOM OPREMOM

13.03.2012. 13:51

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, nakon što je ispitao osumnjičene, uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora za:
- Arsene Andrea Nebie, rođenog 1984. godine, državljanina Republike Francuske, i
- Adeda Elouazghani, rođenog 1984. godine, državljanina Republike Francuske.

Navedeni osumnjičeni su pod istragom Tužiteljstva BiH i osumnjičeni su da su počinili kazneno djelo neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne uporabe iz članka 193. KZ-a BiH.

Osumnjičene su lišili slobode policijski djelatnici Državne agencije za istrage i zaštitu - SIPA, a osumnjičeni su da su na području BiH, od određenih osoba, bez odobrenja i protivno odredbama međunarodnog prava, kupili ručni bacač RPG, sa namjerom da isti prebace na teritorij Republike Francuske.

Postupajući tužitelj uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora iz razloga opisanih u članku 132. točka a) ZKP-a BiH, odnosno zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih, s obzirom da nemaju državljanstvo BiH, te bi odlaskom iz BiH postali nedostupni pravosudnim tijelima Bosne i Hercegovine.

Tužiteljstvo BiH nastavlja istragu u ovom predmetu.

Prijedlog za određivanje pritvora proslijeđen je Sudu BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba