Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ЋАЗИМА ХАЛКОВИЋA (1951)

29.02.2012. 14:50

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против Ћазима Халковићa, који се терети за кривично дјело неплаћање пореза из члана 211. КЗ-a БиХ.

Тужилац Одсјека III Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против Ћазима Халковићa, рођеног 18.04.1951. године у општини Сјеница у Републици Србији, настањеног у Тузли, држављанина БиХ.

Оптужени Ћазим Халковић се терети да је као в.д. директора и одговорно лице у правном лицу “Рударинвест” д.о.о. Бановићи са сједиштем у Бановићима, у временском периоду од априла до децембра 2010. године, поступао супротно законским одредбама и није платио обрачунате износе пореза на додату вриједност (ПДВ) исказане у мјесечним ПДВ пријавама за наведени период у роковима прописаним законом.

Оптужени Ћазим Халковић се терети да је на овај начин умањио своју пореску обавезу за укупан износ од 113.866,00 КМ, оштетивши на тај начин буџет БиХ за овај износ.

Оптужени Ћазим Халковић се терети да је избјегао плаћање давања прописаних пореским законодавством БиХ, дајући лажне податке о чињеницама које су од утицаја на утврђивање износа пореских обавеза, а износ обавезе чије је плаћање избјегнуто прелази износ од 50.000,00 КМ, чиме је учинио кривично дјело неплаћање пореза из члана 211. КЗ-a БиХ.

 Оптужница је прослијеђена Суду БиХ на потврђивање.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba