Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV ĆAZIMA HALKOVIĆA (1951)

29.02.2012. 14:50

Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv Ćazima Halkovića, koji se tereti za kazneno djelo neplaćanje poreza iz članka 211. KZ-a BiH.

Tužitelj Odjela III Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv Ćazima Halkovića, rođenog 18.04.1951. godine u općini Sjenica u Republici Srbiji, nastanjenog u Tuzli, državljanina BiH.

Optuženi Ćazim Halković se tereti da je kao v.d. ravnatelja i odgovorna osoba u pravnoj osobi “Rudarinvest” d.o.o. Banovići sa sjedištem u Banovićima, u vremenskom razdoblju od travnja do prosinca 2010. godine, postupao protivno zakonskim odredbama i nije platio obračunate iznose poreza na dodanu vrijednost (PDV) iskazane u mjesečnim PDV prijavama za navedeno razdoblje u rokovima propisanim zakonom.

Optuženi Ćazim Halković se tereti da je na ovaj način umanjio svoju poreznu obvezu za ukupan iznos od 113.866,00 KM, oštetivši na taj način proračun BiH za ovaj iznos.

Optuženi Ćazim Halković se tereti da je izbjegao plaćanje davanja propisanih poreznim zakonodavstvom BiH, dajući lažne podatke o činjenicama koje su od utjecaja na utvrđivanje iznosa poreznih obveza, a iznos obveze čije je plaćanje izbjegnuto prelazi iznos od 50.000,00 KM, čime je počinio kazneno djelo neplaćanje poreza iz članka 211. KZ-a BiH.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje.

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba