Vijesti

PREDLOŽEN PRITVOR ZA TRI OSOBE

29.02.2012. 14:35

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora za osumnjičene:

- Hakiju Mehovića, rođenog 25.04.1961. godine u Bor-Ivangradu u Republici Crnoj Gori, sa prijavljenim prebivalištem u Sarajevu, državljanina BiH,

- Halila Kulovca, rođenog 23.12.1976. godine u Rogatici, sa prijavljenim prebivalištem u Sarajevu, državljanina BiH i

- Muhidina Kulovca, zvanog “Tale”, rođenog 09.09.1981. godine u Rogatici, sa prijavljenim prebivalištem u Sarajevu, državljanina BiH.

Navedeni osumnjičeni lišeni su slobode dana 27.02.2012. godine na području Sarajeva, prigodom prodaje veće količine opojne droge „skunk“, u čemu su spriječeni od strane ovlaštenih djelatnika Državne agencije za istrage i zaštitu – SIPA.

Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužitelj uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora za navedene osumnjičene u trajanju od 30 dana.

Pritvor je predložen iz razloga opisanih u članku 132. stavak 1., točke b) i c) ZKP-a BiH, odnosno zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi ovi osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, te vršiti utjecaj na svjedoke ili suučesnike u izvršenju kaznenog djela.

Navedene osumnjičene osobe su pod istragom Tužiteljstva BiH i osumnjičene su za kazneno djelo neovlašteni promet opojnim drogama iz članka 195. KZ-a BiH, stavak 2. u svezi sa stavkom 1. KZ-a BiH.

Prijedlog za određivanje pritvora upućen je Sudu BiH.

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba