Vijesti

PREDLOŽEN PRITVOR ZA TROJICU OSUMNJIČENIH

29.02.2012. 13:23

Tužitelj Tužiteljstva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora za 3 osobe, osumnjičene za kazneno djelo organiziranog kriminala iz članka 250. stavak 3, u svezi s neovlaštenim prometom opojnim drogama iz članka 195. Kaznenog zakona BiH, a na temelju članka 139. Zakona o kaznenom postupku BiH.

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičene:

1.     Nasera Hasića, rođenog 08.09.1983. godine u Zenici, gdje je i nastanjen, ranije osuđivanog, državljanina BiH,

2.    Nedžada Hasića zvanog „Ćasa“, rođenog 16.05.1977. godine u Zenici, gdje je i nastanjen, ranije osuđivanog, državljanina BiH, i

3.    Zehrudina Šahinovića zvanog „Zehro“, rođenog 25.11.1975. godine u Zenici, gdje je i nastanjen, državljanina BiH.

Navedeni osumnjičeni su lišeni slobode dana 24.02.2012. godine, od strane ovlaštenih policijskih djelatnika Državne agencije za istrage i zaštitu - SIPA, nakon čega su u zakonskom roku predati Tužiteljstvu BiH.

Tužiteljstvo BiH osumnjičene: Nasera Hasića, Nedžada Hasića i Zehrudina Šahinovića sumnjiči da su, tijekom mjeseca siječnja 2012. godine, organizirali skupinu ljudi s ciljem da sudjeluje u prijenosu, prijevozu, držanju i kupoprodaji opojne droge „spid“.

Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužitelj je prema Sudu BiH uputio prijedlog za određivanje mjere pritvora iz razloga opisanih u članku 132. točke a), b), i c). Određivanje mjere pritvora prema osumnjičenima predloženo je zbog opasnosti od bjekstva. Također, mjera pritvora je predložena i zbog postojanja opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze te vršiti utjecaj na svjedoke ili suučesnike.

Prijedlog za određivanje mjere pritvora upućen je Sudu BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba