Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ИГОРА МАНДИЋА (1973)

29.02.2012. 13:19

Тужилац Одсјека III Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против Игора Мандића, рођеног 14.01.1973. године у Бијељини, гдје је и настањен, раније осуђиваног, држављанина БиХ.

Оптужница терети Игора Мандића да је у периоду од мјесеца октобра 2010. године до јуна 2011. године, у просторијама своје самосталнe занатске радње у Бијељини, користећи одговарајућу компјутерску и другу опрему, нелегално умножавао и фиксирао на материјалну подлогу, те држао и недозвољено стављао у промет издања школских и универзитетских уџбеника, књига и других ауторских дјела, без одобрења аутора и другог носиоца ауторског права.

Како се наводи у оптужници, приликом претреса наведеног пословног простора, дана 09.06.2011. године, пронађени су и одузети: једна компјутерска јединица и 15 (петнаест) књига – ауторска дјела различитих аутора.

Оптужени Игор Мандић се терети да је ставио у промет ауторска дјела без одобрења аутора и другог носиоца ауторског права, односно лица које је овлаштено дати одобрење, а одобрење је потребно према Закону БиХ, чиме је учинио кривично дјело недозвољено кориштење ауторских права из члана 243. став 1. Кривичног закона БиХ.

Оптужница је прослијеђена Суду БиХ на потврђивање.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba