Вијести

ПРЕДЛОЖЕН ПРИТВОР ЗА ОСУМЊИЧЕНОГ ЗБОГ КРИЈУМЧАРЕЊА ВЕЋЕ КОЛИЧИНЕ ОПОЈНЕ ДРОГЕ

06.02.2012. 12:23

Тужилац Посебног одсјека за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ упутио је према Суду БиХ приједлог за одређивање притвора за једног осумњиченог, за којег се према прикупљеним доказима претпоставља да је држављанин Србије са подручја Косова.

Осумњичени је лишен слободе јуче на подручју Сарајева, када је у моторном возилу којим је управљао пронађено око 6,5 килограма материје која асоцира на опојну дрогу хероин, што ће бити утврђено стручним вјештачењем.

Притвор је предложен из разлога описаних у члану 132. тачке а) и б) ЗКП-а БиХ, односно због постојања опасности да би осумњичени боравком на слободи могао постати недоступан правосуђу БиХ јер не посједује држављанство БиХ.

Притвор је предложен и због опасности да би осумњичени боравком на слободи могао ометати истрагу, прикривати доказе, те вршити утицај на свједоке или саучеснике.

Осумњичени је лишен слободе у координисаној акцији Тужилаштва БиХ и више агенција за провођење закона у БиХ и Црној Гори, а лишење слободе реализовали су полицијски службеници SIPA-e.

Наведени осумњичени је под истрагом због кривичног дјела неовлаштеног промета опојним дрогама из члана 195. КЗ-а БиХ.

Тужилаштво БиХ, заједно са агенцијама за провођење закона, наставља интензивне активности у овом предмету.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba