Vijesti

PREDLOŽEN PRITVOR ZA OSUMNJIČENOG ZBOG KRIJUMČARENJA VEĆE KOLIČINE OPOJNE DROGE

06.02.2012. 12:23

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora za jednog osumnjičenog, za kojeg se prema prikupljenim dokazima pretpostavlja da je državljanin Srbije sa područja Kosova.

Osumnjičeni je lišen slobode jučer na području Sarajeva, kada je u motornom vozilu kojim je upravljao pronađeno oko 6,5 kilograma tvari koja asocira na opojnu drogu heroin, što će biti utvrđeno stručnim vještačenjem.

Pritvor je predložen iz razloga opisanih u članku 132. točke a) i b) ZKP-a BiH, odnosno zbog postojanja opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao postati nedostupan pravosuđu BiH jer ne posjeduje državljanstvo BiH.

Pritvor je predložen i zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze, te vršiti utjecaj na svjedoke ili suučesnike.

Osumnjičeni je lišen slobode u koordiniranoj akciji Tužiteljstva BiH i više agencija za provedbu zakona u BiH i Crnoj Gori, a lišenje slobode realizirali su policijski djelatnici SIPA-e.

Navedeni osumnjičeni je pod istragom zbog kaznenog djela neovlaštenog prometa opojnim drogama iz članka 195. KZ-a BiH.

Tužiteljstvo BiH, zajedno sa agencijama za provedbu zakona, nastavlja intenzivne aktivnosti u ovom predmetu.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba