Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV EKREMA SIVRE (1962)

13.01.2012. 15:29

Tužitelj Odjela III podigao je optužnicu protiv Ekrema Sivre, rođenog 05.08.1962. godine u Zenici, gdje je i nastanjen, državljanina BiH.

Optužnica tereti Ekrema Sivru da je tijekom 2010. i početkom 2011. godine, u fotografskoj radnji koja se nalazi u Zenici, nelegalno u memoriji računala držao pohranjene audio i video fajlove različitih autorskih djela, te ih je uz pomoć računalne opreme fiksirao na materijalne nosače slike i zvuka CD/DVD, izrađivao omote za iste, a zatim putem drugih osoba stavljao u promet.

Kako se navodi u optužnici, prigodom pretresa navedenog objekta, dana 19.01.2011. godine, pronađeni su i oduzeti: jedna računalna centralna jedinica sa jednim internim hard diskom, četiri eksterna hard diska, štampač, kao i 520 komada DVD nosača slike i zvuka kao i dva kompleta autorskog djela vjerske tematike sa po 11 DVD nosača slike i zvuka, pripremljenih za dalju distribuciju i prodaju.

Optuženi Ekrem Sivro tereti se da je umnožavao i stavljao u promet autorska djela, bez odobrenja autora ili drugog nositelja autorskog prava, odnosno osobe koja je ovlaštena dati odobrenje, a odobrenje je potrebno prema Zakonu BiH, čime je počinio kazneno djelo nedozvoljena uporaba autorskih prava iz članka 243. stavak 1. Kaznenog zakona BiH.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba