Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ДАНИЈЕЛА ВЛАШИЋA (1981) ЗБОГ КРИЈУМЧАРЕЊА

05.01.2012. 15:02

Тужилац Посебног одсјека за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против Данијела Влашићa, рођеног 02.08.1981. године у Имотском у Републици Хрватској, настањеног у Грудама, држављанина БиХ и Републике Хрватске.

Оптужени се терети да је дана 18.08.2011. године, око 19:20 часова, на међународном граничном прелазу Горица у општини Груде, у једном теретном моторном возилу хрватских регистарских ознака, ради кријумчарења из Босне и Херцеговине у Републику Хрватску, посједовао 7.920 кутија цигарета произвођача Фабрике духана Ровињ, марки Ronhill lights, Ronhill super lights, Walter Wolf бијели и Walter Wolf црни, са акцизним маркицама Републике Хрватске и Републике Србије, у вриједности од 22.000,00 КМ.

Како се наводи у оптужници, Данијел Влашић наведену робу није пријавио и показао царинским службеницима Босне и Херцеговине те је на овај начин поступао супротно одредбама чл. 37. Закона о царинској политици Босне и Херцеговине (Сл. гласник БиХ бр. 57/04), у чему је спријечен од стране припадника Граничне полиције БиХ, који су му приликом контроле и прегледа ове цигарете пронашли и одузели.

Оптужени се терети да је без одговарајућег одобрења, избјегавајући мјере царинске контроле, преко царинске линије пренио робу чији увоз захтијева посебно одобрење или дозволу надлежног органа, чиме је учинио кривично дјело кријумчарење из члана 214. став 1. КЗ-а БиХ.

Оптужница је прослијеђена Суду БиХ на потврђивање.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba