Web stranica Tužilaštva BiH ne podržava Internet Explorer verzije 7 u potpunosti.

Preporučujemo nadogradnju na Internet Explorer, Google Chrome, ili Firefox.

Ako koristite Internet explorer 9 ili više isključite "Compatibility View".

hrv  bos  срп  eng

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine

Vijesti

U AKCIJI TUŽITELJSTVA BiH I MUP-a RS ZAPLIJENJENO OKO 67,5 KILOGRAMA OPOJNE DROGE MARIHUANA „SKANK“. LIŠENO SLOBODE 13 OSOBA, DRŽAVLJANA BiH I CRNE GORE. TUŽITELJSTVO BiH PREDLOŽILO ODREĐIVANJE MJERE PRITVORA ZA 7 OSOBA

03.02.2014. 15:12
U koordiniranoj akciji provedenoj pod nadzorom tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, policijski djelatnici MUP-a RS, u suradnji sa policijskim djelatnicima iz kantonalnih MUP-ova u Federaciji BiH, otkrili su i zaplijenili krijumčarenu isporuku od oko 67,5 kilograma opojne droge marihuana „skank“.
  • U AKCIJI TUŽITELJSTVA BiH I MUP-a RS ZAPLIJENJENO OKO 67,5 KILOGRAMA OPOJNE DROGE MARIHUANA „SKANK“. LIŠENO SLOBODE 13 OSOBA, DRŽAVLJANA BiH I CRNE GORE. TUŽITELJSTVO BiH PREDLOŽILO ODREĐIVANJE MJERE PRITVORA ZA 7 OSOBA

Zapljena je izvršena u okolini Berkovića, a krijumčari droge pružili su otpor, nakon čega su u brzoj akciji svladani, stavljeni pod kontrolu i lišeni slobode. Izvršeni su pretresi na više lokacija u BiH, a slobode je lišeno 13 osumnjičenih osoba sa područja Tuzle, Ključa, Nevesinja, Gacka i Trebinja. Među osumnjičenima lišenim slobode su i trojica državljana Crne Gore, od kojih se jedan, prema procjeni policijskih i sigurnosnih tijela Crne Gore i zemalja regije, smatra za jednog od najvećih krijumčara opojne droge u Crnoj Gori.

Zaplijenjena količina opojne droge marihuana „skank“ na ilegalnom narkotržištu bi predstavljala oko 67.000 pojedinačnih doza, te dostiže cijenu od nekoliko stotina tisuća KM.

U ovom predmetu je ostvarena značajna međunarodna suradnja sa pravosuđem i policijom Crne Gore i Austrije, gdje je u ranijem razdoblju u istom predmetu lišeno slobode 9 osoba. Provedena akcija u okviru koje su vršene određene aktivnosti na području Republike Austrije nosi kodni naziv „Maestral“. Ova akcija pokazuje odlučnost Tužiteljstva BiH i policijskih agencija naše zemlje da se suprotstave međunarodnim organiziranim kriminalnim skupinama koje krijumčare velike količine narkotika.

Glavni tužitelj Tužiteljstva BiH je odredio da u Tužiteljstvu BiH vanredno rade čak tri tužiteljska tima iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, sastavljena od tužitelja, stručnih suradnika, istražitelja i daktilografa, tako da su u razdoblju od 24 sata svi osumnjičeni bili ispitani.

Nakon ispitivanja osumnjičenih osoba, tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH je uputio prijedlog za određivanje mjere pritvora za 7 osoba.

Mjera pritvora je predložena zbog postojanja opasnosti od bjekstva osumnjičenih, među kojima ima i državljana Crne Gore, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze ili vršiti utjecaj na svjedoke ili supočinitelje, kao i opasnosti da bi mogli ponovo počiniti kazneno djelo.

Za 6 osumnjičenih, sukladno zakonu, predložene su mjere zabrane koje predviđaju zabranu napuštanja boravišta, zabranu sastajanja sa svjedocima i osumnjičenima u predmetu, kao i periodično javljanje u nadležnu policijsku upravu.

Tužiteljstvo BiH, skupa sa agencijama za provedbu zakona iz BiH, zemalja regije i Europske unije i u budućnosti će poduzimati intenzivne aktivnosti u borbi protiv međunarodnog organiziranog kriminala radi uspostave vladavine prava i što sigurnijeg okruženja za život svih građana Bosne i Hercegovine. Tužiteljstvo BiH nastavlja intenzivnu istragu u ovom predmetu u pravcu podizanja optužnice.


*napomena o načelu presumpcije nevinosti

Poštovani predstavnici medija, molimo vas da prigodom prenošenja vijesti imate u vidu da osobe, na koje se odnose vijesti i informacije iz Tužiteljstva BiH, imaju status osumnjičenih ili optuženih osoba. Podsjećamo na načelo presumpcije nevinosti koje definira da se nitko ne može smatrati krivim dok mu se krivnja ne dokaže pravomoćnom presudom.

Ispiši      Pošalji prijatelju

Video

Arhiva

Drugi o nama - PRESS

Arhiva

NOVA ZGRADA TUŽITELJSTVA BIH

SVEČANO OTVARANJE NADOGRAĐENE I ADAPTIRANE ZGRADE TUŽITELJSTVA BIH

 



 

 

 

Foto galerija

03. 2024.
P U S Č P S N
        01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
29.03.2024. -
27.03.2024. -
25.03.2024. - PODIGNUTA OPTUŽNICA U PREDMETU SA DOKAZIMA IZ SKY I ANOM APLIKACIJA PROTIV RADOVANA DAMJANOVIĆA (1987)

Kontakt

ADRESA TUŽITELJSTVA BIH
Kraljice Jelene 88
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel: +387 (0)33 483 700 
Fax: +387 (0)33 483 840
info@tuzilastvobih.gov.ba

Ured za informiranje javnosti
Telefon: +387 (0)33 483 751
Fax: +387 (0)33 483 840

RAD SA STRANKAMA