Web stranica Tužilaštva BiH ne podržava Internet Explorer verzije 7 u potpunosti.

Preporučujemo nadogradnju na Internet Explorer, Google Chrome, ili Firefox.

Ako koristite Internet explorer 9 ili više isključite "Compatibility View".

hrv  bos  срп  eng

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine

Vijesti

GLAVNI TUŽITELJ SE SASTAO SA IZASLANSTVOM TUŽITELJSTVA REPUBLIKE ALBANIJE

14.01.2014. 15:14
Središnje teme sastanka su se odnosile na razmjenu iskustava u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije.
  • GLAVNI TUŽITELJ SE SASTAO SA IZASLANSTVOM TUŽITELJSTVA REPUBLIKE ALBANIJE
  • GLAVNI TUŽITELJ SE SASTAO SA IZASLANSTVOM TUŽITELJSTVA REPUBLIKE ALBANIJE
  • GLAVNI TUŽITELJ SE SASTAO SA IZASLANSTVOM TUŽITELJSTVA REPUBLIKE ALBANIJE
  • GLAVNI TUŽITELJ SE SASTAO SA IZASLANSTVOM TUŽITELJSTVA REPUBLIKE ALBANIJE
  • GLAVNI TUŽITELJ SE SASTAO SA IZASLANSTVOM TUŽITELJSTVA REPUBLIKE ALBANIJE
  • GLAVNI TUŽITELJ SE SASTAO SA IZASLANSTVOM TUŽITELJSTVA REPUBLIKE ALBANIJE

Glavni tužitelj Tužiteljstva BiH Goran Salihović, skupa sa zamjenikom glavnog tužitelja Božom Mihajlovićem i tajnicom Tužiteljstva BiH Ismetom Huremović, sastao se sa izaslanstvom tužitelja iz Republike Albanije koju je predvodio glavni tužitelj Adriatik Llalla.

Cilj posjete tužitelja iz Albanije je njihovo upoznavanje pravosudnog sustava Bosne i Hercegovine, kapaciteta Tužiteljstva BiH, osobito u segmentu borbe protiv organiziranog kriminala i korupcije, jer se Republika Albanija, kao i ostale zemlje Balkana, susreće sa sličnim oblicima organiziranog kriminala.

Na sastanku je kolegama iz Albanije prezentirana povijest Tužiteljstva BiH u proteklih 10 godina od utemeljenja, unutarnji ustroj, struktura pojedinih odjela, kao i planovi za jačanje kapaciteta Tužiteljstva BiH u budućnosti.

„Tužiteljstvo BiH je u 2013. godini podiglo optužnice protiv 469 osoba, što je najveći broj optuženih osoba tijekom jedne godine, od utemeljenja Tužiteljstva do danas“ - istakao je glavni tužitelj Salihović.

Tužitelji iz Albanije su se interesirali za rad onih kapaciteta Tužiteljstva BiH koji procesuiraju kaznena djela organiziranog kriminala i korupcije, te za međunarodnu suradnju Tužiteljstva BiH sa pravosudnim institucijama regije, Europe i svijeta.

Glavni tužitelj Adriatik Llalla je predstavnike Tužiteljstva BiH upoznao sa tužiteljskim kapacitetima za procesuiranje organiziranog kriminala u Republici Albaniji, koja ima specijalno tužiteljstvo za procesuiranje organiziranog i međunarodnog kriminala.

S obzirom na to da je u proteklih nekoliko godina otkriveno i procesuirano više osoba optuženih za međunarodno krijumčarenje opojne droge marihuana - „skank“ sa područja Albanije, preko Crne Gore u BiH, nazočni su razgovarali o zajedničkoj suradnji u borbi protiv međunarodnog krijumčarenja opojnih droga, kao i zajedničkoj suradnji u borbi protiv drugih oblika kriminala.

Na sastanku je pokrenuta inicijativa za potpisivanje memoranduma o suradnji između Tužiteljstva BiH i Tužilaštva Republike Albanije, radi ostvarivanja učinkovitije suradnje u borbi protiv organiziranog i međunarodnog kriminala.

Također je istaknuta potreba intenzivnijeg institucionalnog korištenja već potpisanih protokola i sporazuma u segmentu pravosuđa između Republike Albanije i Bosne i Hercegovine.

Od svog utemeljenja, Tužiteljstvo BiH provodi intenzivne aktivnosti na uspostavi suradnje i kontakata između pravosudnih institucija na međunarodnoj razini, jer je međunarodna suradnja jedan od ključnih elemenata za borbu protiv transnacionalnih oblika kriminala.


*napomena o načelu presumpcije nevinosti

Poštovani predstavnici medija, molimo vas da prigodom prenošenja vijesti imate u vidu da osobe, na koje se odnose vijesti i informacije iz Tužiteljstva BiH, imaju status osumnjičenih ili optuženih osoba. Podsjećamo na načelo presumpcije nevinosti koje definira da se nitko ne može smatrati krivim dok mu se krivnja ne dokaže pravomoćnom presudom.

Ispiši      Pošalji prijatelju

Video

Arhiva

Drugi o nama - PRESS

Arhiva

NOVA ZGRADA TUŽITELJSTVA BIH

SVEČANO OTVARANJE NADOGRAĐENE I ADAPTIRANE ZGRADE TUŽITELJSTVA BIH

 



 

 

 

Foto galerija

04. 2024.
P U S Č P S N
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
18.04.2024. - PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA KAZNENO DJELO SPRJEČAVANJA DOKAZIVANJA
18.04.2024. -
18.04.2024. - PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA POREZNU UTAJU

Kontakt

ADRESA TUŽITELJSTVA BIH
Kraljice Jelene 88
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel: +387 (0)33 483 700 
Fax: +387 (0)33 483 840
info@tuzilastvobih.gov.ba

Ured za informiranje javnosti
Telefon: +387 (0)33 483 751
Fax: +387 (0)33 483 840

RAD SA STRANKAMA