Web stranica Tužilaštva BiH ne podržava Internet Explorer verzije 7 u potpunosti.

Preporučujemo nadogradnju na Internet Explorer, Google Chrome, ili Firefox.

Ako koristite Internet explorer 9 ili više isključite "Compatibility View".

hrv  bos  срп  eng

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine

Vijesti

GLAVNA TUŽITELJICA SUDJELOVALA NA SASTANKU SA DUŽNOSNICIMA PROJEKTA EU4JUSTICE

20.10.2020. 17:19
Na sastanku Upravnog odbora projekta EU4JUSTICE - Podrška borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije u Bosni i Hercegovini, razgovaralo se o realiziranju aktivnosti u okviru projekta i ostvarivanju ciljeva na europskom putu Bosne i Hercegovine u oblasti jačanja vladavine prava.
  • GLAVNA TUŽITELJICA SUDJELOVALA NA SASTANKU SA DUŽNOSNICIMA PROJEKTA EU4JUSTICE
  • GLAVNA TUŽITELJICA SUDJELOVALA NA SASTANKU SA DUŽNOSNICIMA PROJEKTA EU4JUSTICE
  • GLAVNA TUŽITELJICA SUDJELOVALA NA SASTANKU SA DUŽNOSNICIMA PROJEKTA EU4JUSTICE
  • GLAVNA TUŽITELJICA SUDJELOVALA NA SASTANKU SA DUŽNOSNICIMA PROJEKTA EU4JUSTICE

Glavna tužiteljica Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, Gordana Tadić, sudjelovala je, putem video-konferencije, na 5. sastanku Upravnog odbora projekta EU4JUSTICE.

Sastankom je predsjedavao g. Nicolas Bizel, šef operacija za pravosuđe i unutarnje poslove izaslanstva EU u BiH, u uvodnim obraćanjima sudionicima sastanka obratio se i g. Adrien Elbe, zamjenik ravnatelja operacija pri GIP-Justice Coopération Internationale (JCI), a sastanku je nazočio i ravnatelj Tajništva VSTV-a BiH, Admir Suljagić.

Na sastanku su predstavnici Upravnog odbora projekta EU4JUSTICE, sa kojim Tužiteljstvo BiH ima intenzivnu suradnju u proteklom razdoblju, predstavili novog voditelja tima, g. Damiena Romestanta, koji dužnost preuzima 01. studenog ove godine.

Gđa Isabelle Arnal, voditeljica tima, prezentirala je analizu ostvarenih rezultata u procesu jačanja vladavine prava u okviru aktivnosti ovog projekta, kao i plan aktivnosti u narednom razdoblju, u naporima na približavanju Bosne i Hercegovine europskim integracijama, u segmentu koji se odnosi na rad pravosuđa i jačanje vladavine prava.

Glavna tužiteljica Tadić upoznala je predstavnike projekta Upravnog odbora o pozitivnom utjecaju projekta EU4JUSTICE na rad pravosudnih institucija i jačanje vladavine prava, te je posebno istakla važnost edukacije i razmjene iskustava sa ekspertima iz Francuske i Europske unije na polju financijskih istraga, pružanju pomoći u unaprjeđenju TCMS - Sustava za automatsko upravljanje predmeta u tužiteljstvima, međunarodnoj pravnoj pomoći, te upravljanju oduzetom imovinom, kao i u drugim segmentima borbe protiv organiziranog kriminala i korupcije.

Glavna tužiteljica je istakla da ovaj projekat, koji je započeo sa radom u Tužiteljstvu BiH a proširio se na sva tužiteljstva i policijske agencije u Bosni i Hercegovini, treba nastaviti te da je Tužiteljstvo BiH otvoreno za nastavak suradnje.

Tužiteljstvo BiH imalo je izuzetno dobru suradnju sa gđom Isabelle Arnal, koja je bila uključena u organiziranje Tužiteljskog koledža u Mostaru na kojem je i sudjelovala, te joj se glavna tužiteljica zahvalila na dosadašnjem radu i suradnji.

 

 

 


*napomena o načelu presumpcije nevinosti

Poštovani predstavnici medija, molimo vas da prigodom prenošenja vijesti imate u vidu da osobe, na koje se odnose vijesti i informacije iz Tužiteljstva BiH, imaju status osumnjičenih ili optuženih osoba. Podsjećamo na načelo presumpcije nevinosti koje definira da se nitko ne može smatrati krivim dok mu se krivnja ne dokaže pravomoćnom presudom.

Ispiši      Pošalji prijatelju

Video

Arhiva

Drugi o nama - PRESS

Arhiva

NOVA ZGRADA TUŽITELJSTVA BIH

IZGRADNJ I REKONSTRUKCIJА NOVE ZGRADE ZA SMJEŠTAJ KAPACITETA TUŽITELJSTVA BIH

Foto galerija

06. 2021.
P U S Č P S N
  01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
 
11.06.2021. - GLAVNA TUŽITELJICA GORDANA TADIĆ SUDJELUJE NA MEĐUNARODNOJ KONFERENCIJI – SUZBIJANJE TRANSNACIONALNOG ORGANIZIRANOG KRIMINALA, KOJA SE ODRŽAVA U TURSKOJ
10.06.2021. -
10.06.2021. -

Kontakt

ADRESA TUŽITELJSTVA BIH
Kraljice Jelene 88
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel: +387 (0) 33 707 200
Fax: +387 (0) 33 707 463
info@tuzilastvobih.gov.ba

Ured za informiranje javnosti
Telefon: +387 (0)33 483 751
Fax: +387 (0)33 707 463

RAD SA STRANKAMA