Web stranica Tužilaštva BiH ne podržava Internet Explorer verzije 7 u potpunosti.

Preporučujemo nadogradnju na Internet Explorer, Google Chrome, ili Firefox.

Ako koristite Internet explorer 9 ili više isključite "Compatibility View".

bos  hrv  срп  eng

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine

Vijesti

GLAVNA TUŽITELJICA SUDJELOVALA NA SASTANKU SA ZVANIČNICIMA PROJEKTA EU4JUSTICE

20.10.2020. 17:19
Na sastanku Upravnog odbora projekta EU4JUSTICE - Podrška borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije u Bosni i Hercegovini, razgovaralo se o realizovanju aktivnosti u okviru projekta i ostvarivanju ciljeva na evropskom putu Bosne i Hercegovine u oblasti jačanja vladavine prava.
  • GLAVNA TUŽITELJICA SUDJELOVALA NA SASTANKU SA ZVANIČNICIMA PROJEKTA EU4JUSTICE
  • GLAVNA TUŽITELJICA SUDJELOVALA NA SASTANKU SA ZVANIČNICIMA PROJEKTA EU4JUSTICE
  • GLAVNA TUŽITELJICA SUDJELOVALA NA SASTANKU SA ZVANIČNICIMA PROJEKTA EU4JUSTICE
  • GLAVNA TUŽITELJICA SUDJELOVALA NA SASTANKU SA ZVANIČNICIMA PROJEKTA EU4JUSTICE

Glavna tužiteljica Tužilaštva Bosne i Hercegovine, Gordana Tadić, sudjelovala je, putem video-konferencije, na 5. sastanku Upravnog odbora projekta EU4JUSTICE.

Sastankom je predsjedavao g. Nicolas Bizel, šef operacija za pravosuđe i unutrašnje poslove delegacije EU u BiH, u uvodnim obraćanjima sudionicima sastanka obratio se i g. Adrien Elbe, zamjenik direktora operacija pri GIP-Justice Coopération Internationale (JCI), a sastanku je prisustvovao i direktor Sekretarijata VSTV-a BiH, Admir Suljagić.

Na sastanku su predstavnici Upravnog odbora projekta EU4JUSTICE, sa kojim Tužilaštvo BiH ima intenzivnu saradnju u proteklom periodu, predstavili novog voditelja tima, g. Damiena Romestanta, koji dužnost preuzima 01. novembra ove godine.

Gđa Isabelle Arnal, voditeljica tima, prezentirala je analizu ostvarenih rezultata u procesu jačanja vladavine prava u okviru aktivnosti ovog projekta, kao i plan aktivnosti u narednom periodu, u naporima na približavanju Bosne i Hercegovine evropskim integracijama, u segmentu koji se odnosi na rad pravosuđa i jačanje vladavine prava.

Glavna tužiteljica Tadić upoznala je predstavnike projekta Upravnog odbora o pozitivnom uticaju projekta EU4JUSTICE na rad pravosudnih institucija i jačanje vladavine prava, te je posebno istakla važnost edukacije i razmjene iskustava sa ekspertima iz Francuske i Evropske unije na polju finansijskih istraga, pružanju pomoći u unapređenju TCMS - Sistema za automatsko upravljanje predmeta u tužilaštvima, međunarodnoj pravnoj pomoći, te upravljanju oduzetom imovinom, kao i u drugim segmentima borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Glavna tužiteljica je istakla da ovaj projekat, koji je započeo sa radom u Tužilaštvu BiH a proširio se na sva tužilaštva i policijske agencije u Bosni i Hercegovini, treba nastaviti te da je Tužilaštvo BiH otvoreno za nastavak saradnje.

Tužilaštvo BiH imalo je izuzetno dobru saradnju sa gđom Isabelle Arnal, koja je bila uključena u organizovanje Tužilačkog koledža u Mostaru na kojem je i sudjelovala, te joj se glavna tužiteljica zahvalila na dosadašnjem radu i saradnji.


*napomena o načelu presumpcije nevinosti

Poštovani predstavnici medija, molimo vas da prilikom prenošenja vijesti imate u vidu da osobe, na koje se odnose vijesti i informacije iz Tužilaštva BiH, imaju status osumnjičenih ili optuženih osoba. Podsjećamo na načelo presumpcije nevinosti koje definiše da se niko ne može smatrati krivim dok mu se krivica ne dokaže pravosnažnom presudom.

Štampaj      Pošalji prijatelju

Video

Arhiva

Drugi o nama - PRESS

Arhiva

NOVA ZGRADA TUŽILAŠTVA BIH

IZGRADNJA I REKONSTRUKCIJА NOVE ZGRADE ZA SMJEŠTAJ KAPACITETA TUŽILAŠTVA BIH

Foto galerija

05. 2021.
P U S Č P S N
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
 
07.05.2021. - PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV ČETIRI OSOBE OPTUŽENE ZA MEĐUNARODNO KRIJUMČARENJE ORUŽJA I VOJNE OPREME
07.05.2021. - KOLEGIJ POSEBNOG ODJELA ZA ORGANIZIRANI KRIMINAL, GOSPODARSKI KRIMINAL I KORUPCIJU, ZAUZEO STAV-TUŽIOCI TUŽILAŠTVA BIH MOGU U SVIM PREDMETIMA IZ NADLEŽNOSTI TUŽILAŠTVA I SUDA BIH DAVATI POTREBNA UPUTSTVA TUŽILAŠTVIMA ENTITETA I BRČKO DISTRIKTA BIH
07.05.2021. - NA PODRUČJU DOBOJA REALIZIRA SE PROCES EKSHUMACIJE POD NADZOROM TUŽILAŠTVA BIH

Kontakt

ADRESA TUŽILAŠTVA BIH
Kraljice Jelene 88
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel: +387 (0)33 707 200
Fax: +387 (0) 33 707 463
info@tuzilastvobih.gov.ba

Ured za informisanje javnosti
Telefon: +387 (0)33 483 751
Fax: +387 (0)33 707 463

RAD SA STRANKAMA